Behöver några sommardäck för din medelstora bil

205/55R16 sommardäck

Om din medelstora bil behöver däck med dimension 205/55R16 kan du göra en online-sökning efter 205/55R16 sommardäck och hitta några alternativ. Bland alternativen är Nokian eLine 2 och Nokian Wetproof däck, men du har också Nokian Line och Nokian iLine. Dessa är båda fantastiska sommardäck som kan hantera både de torra sommarvägarna och de våta och utmanande vägarna som du kan uppleva under eller efter kraftigt regn. Våta förhållanden är mer utmanande eftersom du har mindre grepp och därför längre bromsavstånd.

Du kan enkelt jämföra mellan olika däcks våta grepp eftersom det nämns på EU: s däckmärkning, vilket gör det enkelt att hitta eftersom alla däck som säljs inom EU måste ha denna etikett synlig på däcket för att göra jämförelsen lätt för konsumenterna. Du kan också se hur däcken jämför med bränsleeffektivitet, vilket korrelerar med låg rullmotstånd. Detta påverkar också däckens slitage när du kör. På etiketten kan du också se yttre däckbrus, vilket påverkar körkomforten och kan bli störande om du har en elbil eller hybrid. Ett AA-klassificerat däck som kan ses i broschyren eller att däcken beskrivs som AA-klassificerat, betyder att de får högsta poäng, dvs. klass A i både bränsleeffektivitet och vått grepp, vilket gör dem till ett mycket bra alternativ för körning under somrarna.

Sommardäck är utmärkta för sommarsäsongen, medan om du bor i områden som kommer att uppleva vissa vinterförhållanden under året, måste du komplettera sommardäcken med en uppsättning vinterdäck eller sedan alla väderdäck som är vinter godkänd under den perioden. Sommardäck kan inte på något sätt hantera vinterförhållanden som temperaturer under noll och väder som inkluderar snö, is och slask. Sommardäck blir hårda vid låga temperaturer och kan inte ge det nödvändiga greppet som behövs plus det faktum att slitbanan inte är utformad för att hantera snö och is.

Om du äger en elbil eller en hybrid bör du välja Nokian eLine eller Nokian Line som rekommenderas för användning på dessa fordon. Deras låga rullmotstånd är idealiskt för lågt slitage och möjliggör långt avstånd per laddning. Nokian Line är mer för de kraftfulla medelstora fordon som kan köra i högre hastigheter.

Sommardäck måste alltid kopplas ihop med vinterdäck om du använder din bil under vinterförhållanden. De ska monteras tillräckligt tidigt så att du inte riskerar att fångas med sommardäck när du redan har snö och is på gatorna. Eftersom vinterdäcken överträffar sommardäck vid låga temperaturer bör du ändra redan när temperaturen börjar nå noll grader. Du bör också hålla dem efter vintern tillräckligt länge så att du ser till att den vintersäsongen har gått och inte kommer tillbaka. Det kan ofta hända att du kommer att ha trevligt vårväder bara för att se snön återkomma följande vecka. Du måste dock se till att du följer de lokala bestämmelserna för hur när vinterdäcken måste monteras och när de inte kan användas.

För mer information om sommardäck för medelstora bilar, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top