Den smarteste måten å måle mønsterdybden på

sommerdekk

Det finske selskapet Nokian Tyres har lansert en smart tjeneste kalt SnapSkan og de samarbeider med bil- og dekkverkstedskjeden Vianor for å tilby denne tjenesten. Tjenesten er digital, slik at du kan registrere deg for den og få informasjon via e-post. Alt du gjør er å finne et servicested der du kan måle dekkene dine, du kjører skanneren deres. Et bilde er hentet fra registreringsnummeret ditt, slik at tjenesten kan identifisere deg. Hvis du ikke allerede har registrert deg for tjenesten, har du 7 dager til det etter å ha kjørt skanneren. Hvis du allerede er aktivert, vil du motta rapporten automatisk via e-post ved hver skanning.

Det er veldig viktig å kjenne dekkets mønsterdybde, da det avgjør hvor tryg dekkene skal kjøre. Om sommeren når du kjører med sommerdekk trenger du god mønsterdybde for å sikre at du kan forhindre vannnivå, ha godt grep på både tørre og våte veier og har kort bremseavstand. For vinterdekk er det viktig at du har godt tak på snø og is. Du må også kunne forhindre planlegging av skråstreker. Hvis du går under 4mm mønsterdybde, mister du funksjonene som trengs for sikker kjøring og optimalt dekk. Derfor anbefales det at du bytter dekk når du når denne verdien. Det er også viktig å ha samme slitasje på alle dekkene så langt det er mulig. Derfor er hjulrotasjonen viktig. Dette gjør det også mulig å bytte ut alle fire dekk samtidig.

Siden mønsterdybde er litt vanskelig å få et godt helhetsbilde, hjelper SnapSkan deg virkelig å få en god oversikt over dekkens tilstand, slik at du vet når du skal bytte til et nytt sett. Selv om den er utviklet av Nokian dekk, fungerer den for alle forskjellige dekkmerker.

For mer informasjon om bruk av SnapSkan til å måle mønsterdybden din, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top