Smartaste sättet att mäta ditt mönsterdjup

SnapSkan

Finska firman Nokian Tyres har lanserat en smart tjänst som heter SnapSkan och de samarbetar med bil- och däckverkstadskedjan Vianor för att erbjuda denna tjänsten. Tjänsten är digital, så att du kan signa upp för den och få information genom e-mail. Allt du gör att hitta ett serviceställe där du kan mäta dina däck, du kör över deras scanner. En bild tas från ditt registreringsnummer, så att tjänsten kan identifiera dig. Om du inte redan har signat upp för tjänsten så har du 7 dagar att göra det efter att du har kört över scannern. Om du redan är aktiverad så får du rapporten via e-mail automatiskt vid varje scanning.

Det är väldigt viktigt att veta dina däcks mönsterdjup, eftersom det avgör hur säkra däcken är att köra med. På sommaren när du kör med sommardäck så behöver du bra mönsterdjup för att försäkra dig om att du kan förebygga vattenplaning, ha bra grepp på både torra och våta vägar och ha kort bromssträcka. För vinterdäck så gäller det att du har bra grepp på snö- och is. Du måste också kunna förebygga slaskplaning. Om du går under 4 mm mönsterdjup så förlorar du de egenskaperna som behövs för säker körning och optimalt däck. Det är därför som det är rekommenderat att du byter däck när du når detta värde. Det är också viktigt att ha samma slitage på alla däcken så gott som det går. Det är därför som däckrotation är viktigt. Detta gör också att det är möjligt att byta alla fyra däcken på samma gång.

Eftersom mönsterdjupet är lite svårt att få en bra helhetsbild av så hjälper SnapSkan dig verkligen för att få en bra översikt om skicket på dina däck, så att du vet när du ska byta till en ny uppsättning. Trots att det är utvecklat av Nokian Däck så fungerar det för alla olika däckmärken.

För mer information angående användandet av SnapSkan för att mäta ditt mönsterdjup, besök: https://vianor.se/

Scroll to Top