Større kjøretøy som SUVer trenger også vinterdekk for vinterforhold

vinterdekk

For å øke sikkerheten er det veldig viktig å investere i gode SUV-vinterdekk, spesielt hvis du bor i et område med tung snø og ekte vinterforhold. Mange mennesker er under den falske antagelsen at det å eie en SUV, varebil eller firehjulsdrift fritar deg fra å trenge vinterdekk. Ingenting er lenger fra sannheten, siden SUVer er et mye tyngre kjøretøy og krever godt grep for å la dem stoppe og håndtere svingene. Selv om det ikke alltid er obligatorisk å utstyre bilen din med vinterdekk, trenger du alltid dekk som er vintergodkjent når du kjører på snø og is, og store kjøretøy er ikke noe unntak.

Det er mange vinterdekk av god kvalitet på markedet, og vinterdekk kommer både som piggdekk og piggdekk. Du kan også velge å bruke vintergodkjente allværsdekk i vintersesongen, og disse dekkene kan også brukes om sommeren, noe som ikke er tilfelle med de dedikerte vinterdekkene. Så du har derfor muligheten til å bruke to sett med dekk som du veksler mellom, eller deretter bruke ett sett du bruker gjennom året.

Fordelen med vinterdekk er at de kan være tilgjengelige både som piggversjoner eller da uten pigger. Dette gir forbrukeren muligheten til å bestemme seg mens de er trygg på at de har investert i et offisielt godkjent vinterdekk som har symbolet “Three peak mountain snowflake (3PMSF)”. Disse dekkene er alltid nødvendige når du kjører om vinteren, uavhengig av hvilken type motordrevet kjøretøy du kjører. Allværsdekkene er ikke piggdekk, da de er ment å brukes også i sommersesongen. De ikke-piggde vinterdekkene er imidlertid optimalisert for vinterbruk og bør endres til sommerdekk når vintersesongen har gått.

SUV-vinterdekkene er spesielt formulert med den unike teknologien som sørger for sikker håndtering under ekstreme forhold. Det gir et godt balansert grep spesielt for tunge kjøretøyer for å sikre bedre kontroll og håndtering. Det er viktig å ha vinterdekk installert før vinteren kommer og temperaturene faller under frysepunktet. Hvis du for øyeblikket bruker sommerdekk, må du bytte til dedikerte vinterdekk når temperaturen faller under frysepunktet. Dette er fordi gummiblandingen som brukes i sommerdekk, ikke er laget for kuldegrader og derfor ikke er egnet for det kalde vinterværet, da de da blir harde.

Vinterdekk er vanligvis laget av gummiblandinger som forblir fleksible og myke selv under lave temperaturer. Dette er forskjellig fra helårsdekk og sommerdekk som pleier å bli stivere i kalde værforhold. SUV-vinterdekkene har også et høyt rillet mønster som gir optimal ytelse på kalde veier, noe som gir maksimal trekkraft. Disse sporene skyver tung snø og vann til side for å forhindre slushplaning. Dette er en veldig viktig funksjon, da slypeplanlegging kan være veldig farlig, og det oppstår når snøen smelter og slapser på veiene og får dekkene til å miste kontakten med veien.

For mer informasjon om vinterdekk til SUV-en din, besøk: www.nokiantyres.no/

Scroll to Top