Tarvitsetko kesärenkaita keskikokoiselle autollesi

205/55R16 kesärenkaista

Jos keskikokoinen autosi tarvitsee renkaat, joiden mitat ovat 205 / 55R16, voit tehdä online-haun 205/55R16 kesärenkaista ja löytää muutamia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja ovat Nokian eLine 2 ja Nokian Wetproof -renkaat, mutta sinulla on myös Nokian Line ja Nokian iLine. Nämä ovat molemmat hienoja kesärenkaita, jotka kestävät sekä kuivia kesäteitä että märkiä ja haastavia teitä, joita voit kokea rankkasateiden aikana tai niiden jälkeen. Märät olosuhteet ovat haastavammat, koska sinulla on vähemmän pitoa ja siten pidempi jarrutusmatka.

Voit helposti vertailla eri renkaiden märkäpitoa, kuten se mainitaan EU: n rengasmerkinnöissä, mikä on helppo löytää, koska kaikissa EU: ssa myytävissä renkaissa on oltava tämä merkintä renkaassa, jotta vertailu on helppoa kuluttajille. Voit myös nähdä kuinka renkaat pärjäävät polttoainetaloudellisuutta, mikä korreloi alhaisen vierintävastuksen kanssa. Tämä vaikuttaa myös renkaiden kulumiseen ajaessasi. Merkinnöistä käy ilmi myös ulkoinen rengasmelu, joka vaikuttaa ajomukavuuteen ja voi tulla häiritseväksi, jos sinulla on sähköauto tai hybridi. AA-luokiteltujen renkaiden, jotka voidaan nähdä esitteissä tai joiden renkaiden kuvataan olevan AA-luokiteltuja, tarkoitetaan, että ne ovat korkeimmat, ts. Luokka A sekä polttoainetehokkuudessa että märkäpidossa, joten ne ovat erittäin hyvä vaihtoehto ajamiseen kesäisin.

Kesärenkaat ovat hienoja kesäkaudelle, kun taas asut alueilla, joilla kokee jonkin verran talviolosuhteita vuoden aikana, sinun on täydennettävä kesärenkaat talvirenkaiden sarjalla tai sitten talvihyväksytyillä jokakelin renkailla. Kesärenkaat eivät missään nimessä kykene käsittelemään talviolosuhteita, kuten nollan alapuolella olevia lämpötiloja ja sääolosuhteita, joihin sisältyy lunta, jäätä ja lunta. Kesärenkaat muuttuvat koviksi matalissa lämpötiloissa, eivätkä ne pysty tarjoamaan tarvittavaa pitoa, myöskään renkaat kulutuspintaa ei ole tarkoitettu lumen ja jään käsittelemiseen.

Jos omistat sähköauton tai hybridin, sinun on valittava Nokian eLine tai Nokian Line, joita suositellaan käytettäväksi näissä ajoneuvoissa. Niiden matala vierintävastus on ihanteellinen vähäiseen kulumiseen ja mahdollistaa pitkän matkan kutakin latausta kohti. Nokian Line on tarkoitettu voimakkaammille keskikokoisille ajoneuvoille, jotka voivat ajaa suuremmalla nopeudella.

Kesärenkaat tarvitsevat kaverikseen talvirenkaat, jos käytät autoa talviolosuhteissa. Ne tulisi asentaa riittävän varhain, jotta et vahingossakaan aja kesärenkailla, kun kaduilla on jo lunta ja jäätä. Koska talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat alhaisissa lämpötiloissa, sinun tulisi vaihtaa, kun lämpötilan alkaa lähestyä nollaa astetta. Sinun tulisi myös pitää niitä talven jälkeen riittävän kauan, jotta varmistat, että talvikausi on kulunut eikä enää palaa. Usein voi tapahtua, että sinulla on mukava kevät sää vain nähdäksesi lumen palaavan seuraavalla viikolla. Sinun on kuitenkin varmistettava, että noudatat paikallisia määräyksiä siitä, milloin talvirenkaat on asennettava ja milloin niitä ei voida käyttää.

Lisätietoja keskikokoisten autojen kesärenkaista löytyy osoitteesta www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top